Fábian Endre

Fábian Endre

Elnök

Az STI Petőfi Nyomda Kft és az STI Packaging RO Srl ügyvetője.

A Budapesti Műszaki Főiskola nyomdaipari szakán szerezte meg első diplomáját, majd másoddiplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen az ipari tervező-szervező szakon. Tanulmányait az MBA területen folytatta, ahol phD fokozatot ért el.

Munkája végig a kecskeméti Petőfi Nyomdához köti. Kezdetben mint gyártás-előkészítő, értékesítő dolgozott, majd a kartondoboz-gyártási divízióvezetője lett. Ebben az időszakban növekedett a kartondobozgyártás az ezer tonnásról a tizenezer tonnás nagyságrendre. Ő felelt teljes területért az értékesítéstől a termelésen át a kiszállításig. Majd a cég átszervezése után fejlesztési igazgató lett. Az ő nevéhez füződik a Petőfi Nyomdában az akkori kor színvonalát meghaladó IT-rendszer kialakítása, fejlesztése, valamint az akkor szintén újnak számító  controlling rendszer kialakítása.

1997 óta vezeti a Petőfi Nyomdát, az irányítása alatt történt meg a nyomda teljes átstruktúrálása a multivizionális kereskedelmi és csomagolóanyaggyártó nyomdából a kartondobozgyártásra specializálódott csomagolóanyag gyártó cégre. Jelenlegi feladata az STI magyarországi és romániai  csomagolóanyag valamint POS gyártó tevékenységének irányítása és aktív közreműködés az STI csoport további keleteurópai fejlődésének előkészítésében.

1979 óta tagja a Papír és Nyomdaipari Műszaki egyesületnek, ahol az akkor még létező a helyi szervezet aktivistájaként tevékenykedett. 2002-ben választották meg a PNYME főtitkárának, majd 2008-ban, a PNYME elnökévé. A 2021 május 05-i közgyűlés ismételten elnökké választotta a következő, 2021-2025 ciklusra.

Verified by MonsterInsights