Eseménynaptár 2015

Észak-Német tanulmányút

Dátum: 2015. március 17-20.

Helyszín: Hamburg
Információ:

Digitális finishing -a szükséges plusz, amitől az árrésből profit lehet

Szakmai tanulmányút a Horizon GmbH és a Keményfém Kft. támogatásával Észak-Németországba

A 2014-ben kiemelkedően sikeres Észak-olasz tanulmányút mintájára a Horizon GmbH, a Keményfém Kft. és beszállító partnerei támogatásával szakmai tanulmányutat szervezünk elsődlegesen a nyomtatvány-feldolgozás (finisching) kötészeti és ezen belül kiemelten a digitális nyomtatás utáni továbbfeldolgozás berendezései gyártásának megtekintésére és a sikeres nyomdai alkalmazások tanulmányozására.

 

Az utazás időpontja 2015. március 17-20. (kedd – péntek, 4 nap 3 éj)

PROGRAM:

Március 17. kedd             Utazás az Eurowings menetrendszerinti járatával Hamburg Fuhlsbuettel repülőtérre.

                                               EW 7783              BUD – HAM       13:15 – 14:55

                                               Transzfer a szállodába, közös esti program

Március 18. szerda          Egésznapos szakmai program

Reggeli után transzfer a Gerhard Busch GmbH Seevetal (Meckelfeld) központjába. www.buschgraph.de

Üzemlátogatás és szakmai bemutatók a gépgyárban illetve helyi nyomdában

Főbb termékkör: Schneider Senator vágógépek, stancolók, festékkeverők, ív- előkészítők, mint pl. rázógépek, raklapfordítók, stb. (www.buschgraph.de)

Transzfer vissza a szállodába, közben esti kikötői hajózás (cca. 2 óra)

Március 19. csütörtök Egész napos szakmai program

Reggeli után transzfer a Horizon GmbH Quickborn-i oktatási központjába Üzemlátogatás és szakmai bemutatók. (Quickborn, Pascal Straße 20)

Ebéd a helyszínen majd transzfer Norderstedtbe a PoD (Print on demand) nyomdába.  

 

www.bod.de/verlage/druck.html , A 2001-ben alapított, 8 országra kiterjedő online-kiadó és digitális nyomdahálózat ahol a neten keresztül érkező kéziratokból egységes gépparkkal készülnek a könyvek puha- és keménytáblás, irkafűzött vagy spirálozott kivitelben. Az online szerkesztési, tördelési támogatás a nyers kéziratokból is „egy menetben kész könyv” utópisztikusnak tűnő lehetőségét biztosítja valós időben. A napi termelés átlag 20 ezer könyv.

Üzemlátogatás majd transzfer a szállodába. Közös esti program

Március 20. péntek         Hazautazás Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás az EuroWings menetrendszerinti járatával.

EW 7782              HAM – BUD       11:05 – 12:40

Utazás módja: Az utazás 2 alternatív módon lehetséges.

  • Repülővel központilag szervezetten
  • Egyéni utazással pl. egyéni repülőjegy vásárlással vagy gépkocsival *

 

Szállás: Hotel Quickborn*** (Auf der Halenberg 6, 25451 Quickborn) www.hotel-quickborn.com GPS: 53°44´’32” N 9 56’38” E

A reptértől kb. 20 Km-re, a Horizon közvetlen közelében, parkosított környezetben elhelyezkedő, busszal és személyautóval egyaránt Jól megközelíthető modern szálloda. Praktikusan berendezett kényelmes szobáiban a szokásos kényelmi felszerelések (pl. kábel-TV, hajszárító) mellett íróasztal és ingyenes WLAN szolgálja a kapcsolattartást. A parkolás a mélygarázsban is ingyenes ahonnan közvetlen lift-kapcsolat van a szobákhoz.

Részvételi díj (érvényes legalább 16 fő résztvevő esetén. 12-16 fő közötti létszám esetén elsődlegesen a repülőjegy árak módosulhatnak.)

Az € megadott árakat kívánságra Euróban vagy Forintban számlázzuk. A Forintban történő fizetésnél a számlázáskor érvényes MKB deviza vételi árfolyamot alkalmazzuk!

2Á elhelyezéssel                            320 €/fő + ÁFA

Egyágyas felár                                   68 €/fő + ÁFA

Baleset- és poggyászbiztosítás      3.180 Ft/fő (EU-n belül történő utazásokhoz is ajánlott) 

 

A részvételi díj tartalmazza: 3 éjszaka szállás bőséges büféreggelivel 2Á szobában, a reptér és a hotel közötti transzferek érkezéskor és hazautazáskor, szakmai programok (beleértve a helyszínek közötti összes transzfer és a kikötői program).

Az ár nem tartalmazza az utazási költséget, az egyéni utasbiztosításokat, a meghirdetett programoktól független helyi közlekedési költségeket és az egyéb személyes kiadások költségeit.

 

Tervezhető útiköltség:

Repülővel csoportosan Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon a Germanwings (Eurowings) menetrend szerinti járataival 488 EUR/fő ami a jegy és a reptéri illetékeket mellett 1 feladott és 1 kézipoggyász díját is valamint ülésfoglalást és fedélzeti snacket tartalmazza.

Gépkocsival a Budapest-Pozsony-Prága-Drezda-Lipcse-Hannover útvonalon cca. 1.200 Km.

A Bp-Bécs–Linz–Passau-Nürnberg Würzburg-Hannover útvonalon cca. 1.350 Km de időben és költségben kb. azonosak!

Igény esetén oda- és/vagy hazaúthoz, egyéb útközben megvalósítható programokhoz is megszervezzük a tranzitszállásokat

Az utazást a meghirdetett feltételekkel csak legalább 12 fő résztvevő esetén tudjuk elindítani. Az út elmaradása esetén az Egyesület a befizetet részvételi-díjakat - a befizető kívánsága szerint - visszafizeti, vagy más szolgáltatás ellenértékének jóváírja.

Az utazásra bárki jelentkezhet, de az egyesülettel tagsági viszonyban nem álló számlacímzetteknek + 6.000 Ft+ÁFA/fő egyszeri szervezési költséget számolunk fel.

Jelentkezés On-line az egyesület honlapján vagy a mellékelt jelentkezési lap használatával.

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk. Egyéni tagjaink és pártoló jogi tagjaink munkatársai előnyt élveznek a jelentkezések elfogadásánál.

A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy túljelentkezés esetén a meglátogatandó üzemekben készülő, a Keményfém Kft. által forgalmazott, berendezésekhez konkrétabban kötődő jelentkezőket előnyben részesítsék a jelentkezések elfogadásakor.

Az utazással kapcsolatban felvilágosítás az egyesület titkarsag@pnyme.hu Email címén vagy a 36-1-783 0347 telefonján. A szakmai tartalom kérdésében Faragó István farago@kemenyfem.hu Email címen vagy a 36-29-360 135 telefonon a Keményfém Kft-nél.

 

Igénybejelentés és regisztrációs határidő AZONNAL

Végleges jelentkezési határidő: 2014. február 27. péntek

A jelentkezéseket visszaigazoljuk és a választott szolgáltatásoknak megfelelően – kívánság szerint EUR-ban vagy HUF-ban - kiszámlázzuk. Az utazáson csak azok vehetnek részt, akik a teljes részvételi díjat az utazás megkezdése előtt befizetik, és nincs lejárt tartozásuk az egyesületnél. Személycseréket csak azonos neműek között, vagy az egyágyas felár vállalásával tudunk elfogadni. Kötbérmentes lemondás legkésőbb 2015. március 2-án lehetséges.

Részvételi díj:

A részvételi díjakat csak a szállásfoglalás véglegesítése után tudjuk megadni. Az árak meghirdetése előtti regisztrációk a szervezést segítik, de nem járnak kötelezettséggel!

Kérjük, segítsen, és töltse ki az online regisztrációt itt a lap alján!

A Budapest-Hamburg_Budapest repülőjegy áraaz Eurowings közvetlen járataival jelenleg:

-   Egyéni foglalással nettó azaz jegy+illetékek a csomagok és fedélzeti ellátás stb. nélkül, cca. 47e Ft.

-   Csoportos foglalással (a kiutazó nevét elég az utazás előtt 1 héttel megadni) min 14 fő kiutazó esetén bruttó ami a jegy+illetékek mellett a poggyász, fedélzeti ellátás, stb. költségeit is tartalmazza cca. 250 EUR

A szakmai program nyilvános, arra bárki jelentkezhet, de az egyesületi tagsági körén kívüli jelentkezőknek 6e Ft+ÁFA/fő egyszeri szervezési költséget számolunk fel.

A részvételi díjakat EUR-ban adjuk meg és a fizetés is történhet EUR-ban is. Forintban történő fizetésnél a számlázás napján érvényes MKB eladási árfolyamon számlázunk. 

Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület - Alapítva 1948
Székhely: H-1114 Budapest, Bartók Béla út 41. fszt. 6.
Telefon: 30/927-8317 E-mail: titkarsag@pnyme.hu
Szaklapjaink: Magyar Grafika - Papíripar - Kenőpapír
Megközelíthetőség

Tárhelyszolgáltatónk a 3 in 1 Hosting Bt.